60. VN Varaždinske županije – Kup Hrvatske

U subotu 26.5.2018. održala se jaka utrka u Varaždinu koja se bodovala za Kup Hrvatske. Na utrku smo došli sa dva naša predstavnika. Matija Lojen nastupio je u kategoriji juniora, dok je Vili Sinković nastupio u kategoriji kadeta.

Prva utrka dana je bila utrka juniora. Matija se u prvom krugu odvojio sa još jednim vozačem iz Zadra i otišli su u bijeg koji je izgledao odlično i postojale su velike šanse da uspije. Na žalost grupa ih je uhvatila na početku drugog kruga te je tempo izrazito pao. Matija je u tim trenucima pokušao napraviti par skokova no grupa ga nije puštala. Na samom početku trećeg krupa, na vrhu brda Roko Fržop je skočio u bijeg te su mu se uspjela priključiti 2 biciklista, no na žalost pošto je sljedila jaka nizbrdica Matija im se nije uspio priključiti. Na kraju je Matija pričekao jednog vozača iz Zadra te je su do zadnjeg kilometra vozili na smjenu te je tada na velikom brdu prije samog cilja Matija skočio i stigao 4. u cilj.

Druga utrka je bila utrka kadeta. Vili je odlično krenuo s grupom no grupa je naglo povećala tempo na prvom hupseru, gdje je Vili malo zaostao no upornošću je uspio stići glavnu grupu te je cijeli prvi krug bio u glavnoj grupi. Krajem prvog kruga, prije samog ulaska u drugi krug Vili je opet malo zaostao za glavnom grupom te glavnu grupu više nije uspio sustići. Ono što je bitno je da napreduje iz utrke u utrku i da je dao sve od sebe, tako da će rezultati sigurno ubrzo stići.

Zahvaljujemo se organizatorima “BD Sloga” iz Varaždina na odličnoj organizaciji utrke te se sigurno vidimo sljedeće godine.

Podijeli na: