10. Utrka Hrvatska – Slovenija

 

Biciklistički klub Zagreb uz veliku financijsku pomoć Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Športskog saveza Grada zagreba,Turističke zajednice grada Zagreba i Zaprešića, te nekoliko manjih tvrtki, ove godine (27.kolovoza 2017 godine) organizira jubilarnu, desetu po redu Međunarodnu profesionalnu biciklističku utrku Hrvatska – Slovenija. Na startu utrke se očekuje oko 180 biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Italije, Njemačke, Mađarske, Katara, Češke, Francuske, Poljske i Belgije. Utrka se boduje za Svjetski CUP kao i za CUP Austrije pa iz toga razloga dolaze gotovo sve Austrijske ekipe.

Cijeli ceremonijal utrke počinje u 9 sati ispred HNK gdje će biti postavljen VIP salon za goste, te posebna bina za predstavljanje svake ekipe. Isto tako bit će postavljena bina sa razglasom i svom ostalom opremom za službenog spikera te za snimatelje radijskih i televizijskih postaja. Službeni start utrke je u 12 sati, nakon pucnja Gričkog topa, te Gradonačelnik Grada Zagreba daje start utrke gdje biciklisti u zatvorenoj vožnji prolaze gradom do Nacionalne sveučilišne biblioteke. Tamo se kratko zaustavljaju i tada počinje službeno utrka.

Utrka Hrvatska SlovenijaProslogodisnji pobjednici…

Biciklisti voze preko Podsuseda, Zaprešića gdje je prolazni cilj, te u Harmici izlaze iz Hrvatske i dalje idu po Sloveniji do Ljubljane gdje nastavljaju prema Novom Mestu gdje je i cilj utrke (dužina utrke 208 km). Svake godine na cilju utrke sakupi se oko deset tisuća gledaoca a od službenih osoba koje dijele nagrade su predstavnici Grada Zagreba,Ljubljane i Novog Mesta kao i konzularni predstavnici Hrvatske i Slovenije.

Ovogodišnji novitet utrke, pošto je jubilarna, je da dovedemo na utrku nekoliko jakih profesionalnih ekipa koje sudeluju na Giro de Italija i na Tour de Francu; večer prije utrke u hotelu Laguna napravimo prijem za goste utrke, Veleposlanike zemalja iz kojih dolaze ekipe, vođe svih ekipa, te da predstavnici Grada Zagreba i ostalih gradskih struktura koje sudjeluju u organizaciji utrke, na čelu sa Gradonačelnkom, osvrnu se na dosadašnje utrke te svakako malo gostima kažu o našem gradu, znamenitostima i običajima.

Sa cijelim programom ove priredbe bit će (kao i svake godine) upoznati svi mediji,TV i Radijske postaje, svi dnevni listovi, štampat će se plakati i svakako preko svih elektronskih medija će se prezentirati ova sportska manifestacija.

Direktor utrke: Mladen Lojen

 

 

Podijeli na: