Ljetni susreti sa generacijom iz 80-tih!

Zagreb, Ljeto 2017 – Redovito trenirajući nekoliko puta tjedno na svom biciklu prošlog ljeta, stalno sam se sretao na cestama u okolici Zagreba sa bivšim klubašima i meni poznatim biciklistima iz 70-tih, 80-tih i 90-tih godina prošlog stoljeća (kako to čudno zvuči!). Tako sam svojom kamerom zabilježio nekoliko susreta sa nekada popularnim vozačima našega kluba, a koji danas spadaju u kategoriju zagrebačkih veterana.

Kolovoz 28 – Na startu ovogodišnje utrke Hrvatska-Slovenija, ispred HNK u Zagrebu, susreo sam jednog našeg dugogodišnjeg člana kluba, koji me je oslovio riječima:”Zdenko vi ste bili moj prvi trener! Došao sam na start ove utrke samo da se sretnem sa vama!” Bilo mi je drago ponovno vidjeti Karla – Karlo Karažija – koji je kao junior vozio u našem klubu u toku 80-tih godina! Karlo ima mlađeg brata Maria, koji je također vozio za boje našega kluba.

Karlo Karažija

Zdenko sa Karlom Karažija

Istoga dana, malo prije samoga starta utrke, sreo sam se sa još jednim bivšim šampionom, članom našega kluba u toku 80-tih godina – Damirom Kovačićem. Susret je bio toliko iznenadan tako da se nisam sjetio uzeti sliku, a nije niti Damir, koji se inače profesionalno bavi fotografijom. Damir je danas direktor u njegovoj privatnoj firmi ‘KODA produkcija d.o.o.’ za fotografske djelatnosti.

Damir Kovačić sa suprugom

Rakov Potok, kolovoz 18 – Opet sam na treningu sreo jednog našeg starog klubaša. Bio je to Miljenko Lisec, vozač kluba iz 70-tih godina koji je bio prvak države zajedno sa mladim Bogovićem, Tomićem i Ožanićem. Na cesti se nismo odmah prepoznali, jer je prošlo puno godina od našeg posljednjeg susreta. Ipak, Miljenko me prepoznao po stilu vožnje, pa smo naš ponovni susret malo kasnije zalili po jednom ‘žujom’ u usputnoj gostionici. Miljenko još uvijek radi treninge od preko 100km nekoliko puta tjedno.

Miljenko Lisec

Zdenko i Miljenko Lisec

Gabrovica, kolovoz 5 – Slučajan susret na treningu za Gabrovicu sa jednim našim starim članom… Davor Iljadica u današnjem izdanju! Davor još uvijek ponekad pomaže u klubu, kada je potrebno. Naročito se uključuje kod organizacije utrke Hrvatska-Slovenija, gdje se nalazi u ulozi tonskog tehničara prilikom starta utrke.

Davor Iljadica sa Ivanom Čoligom

Zagreb srpanj 13 – Ivicu Tupeka, nekadašnjeg vrlo popularnog biciklistu u Zagrebu sreo sam nakon što smo dogovorili naš susret na Trgu Bana Jelačića. Ivica, kojega poznam pod nadimkom ‘Piki’ i ja se poznamo još od otprilike 1964 godine (možda je to bilo 1963), kada sam ga gledao kako u običnim cipelama vozi utrku preko Plješivice (po makadamu!) Kasnije smo zajedno vozili mnoge utrke i zajedno ‘promašili’ cilj u Markuševcu na proljetnom ciklo-krosu pod nazivom ‘Memorijal Vide Ročića’.

Zdenko i Piki (Ivica Tupek)

Ljeto 2017 – U toku ljeta nekoliko puta sam došao na Jarun da se priključim ‘Fuminoj grupi’. Naime nekadašnji reprezentativac, Vlado Fumić – ‘Cipollini iz Zagreba’, višestruki prvak države, pobjednik mnogih utrka širom Jugoslavije u toku 80-tih godina, ‘organizira svakog tjedna grupne treninge sa polascima od Jaruna. Mnogima nije poznato da je Fuma svoje najbolje rezultate postigao dok je vozio u ekipi našega kluba. Vlado je danas vjerojatno najpopularniji biciklista u gradu, koji se još uvijek ravnopravno nosi sa puno mlađim vozačima od sebe, jer i dalje redovito trenira i nastupa na mnogim utrkama za veterane.

Ivan Čolig sa ‘Fumom (Vladom Fumićem)

Sastavio: Zdenko Kahlina

Podijeli na: