Maraton Hrvatska – Slovenija

Maraton Hrvatska Slovenija

Biciklistički klub Zagreb uz veliku financijsku pomoć Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Športskog saveza Grada zagreba,Turističke zajednice grada Zagreba i Zaprešića, te nekoliko manjih tvrtki, ove godine (27.kolovoza 2017 godine) organizira jubilarnu, desetu po redu Međunarodnu profesionalnu biciklističku utrku Hrvatska – Slovenija. Na startu utrke se očekuje oko 180 biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Italije, Njemačke, Mađarske, Katara, Češke, Francuske, Poljske i Belgije. Utrka se boduje za Svjetski CUP kao i za CUP Austrije pa iz toga razloga dolaze gotovo sve Austrijske ekipe.

Najveća novost ove priredbe  će biti da se u sklopu cijelog toga projekta održava prvi Biciklistički maraton pod nazivom Hrvatska-Slovenija. Na maratonu će startati rekreativci u dobi od 14 godina i svi stariji koji smatraju da mogu odvoziti cijelu stazu. Planiramo da na maratonu bude oko 80 takmičara iz Hrvatske i toliko iz Slovenije. Startati će u 11 sati ispred HNK i ići će istom stazom kao i profesionali ali u skupnoj zatvorenoj vožnji do Zaprešića, gdje za njih tamo počinje službena utrka.

Staza će im biti skračena tako da do cilja u Novom Mestu će napraviti 80 km. Duž staze će imati tri okrepne stanice da mogu stati oni koji žele i okrijepit se vodom i sokovima. Pošto su ti maratoni vrlo popularni u Sloveniji, ADRIA MOBIL, suorganizator utrke pokrit će gotovo sve troškove maratona. Na cilju u Novom Mestu bit će postavljen jedan veliki šator za maratonce gdje će dobiti besplatan ručak. Naša je obveza da preko sponzora Čazmatransa osiguramo dva autobusa koji će prevesti maratonce iz Hrvatske u Zagreb.

Vjerujemo da ćemo na taj način još više prezentirati biciklizam u Hrvatskoj i gradu Zagrebu te svakako zainteresirati mlađe uzraste da dođu u biciklističke klubove. Sa cijelim programom ove priredbe bit će (kao i svake godine) upoznati svi mediji,TV i Radijske postaje, svi dnevni listovi, štampat će se plakati i svakako preko svih elektronskih medija će se prezentirati ova sportska manifestacija.

Direktor utrke: Mladen Lojen

maraton Hrvatska Slovenija

PRIJAVNICA-ZG-NM-2017

 

Podijeli na: