Utrka ‘U magli’

Varaždin 07.10.2017. Utrka ‘U magli’
Evo vratili smo se iz Varaždina prije par sati. Remar je opet nastavio organizaciju popularne utrku pod nazivom ‘U magli’. Lijepo je to organizirao uz pomoć grada Varaždina. Nije bilo puno takmičara, cca 15, međutim po mom mišljenju je bolje da ih je bilo 15 mladih nego 50 starih. Vozilo se na kružnoj stazi u industrijskoj zoni Varaždina (Kneginec). Poslije je bio organiziran zajednički ručak za takmičare i organizatore. Sve čestitke organizatoru. Kao što se dobro zna Varaždin bio biciklistički grad sa puno dobrih biciklista, na žalost u posljednjih nekoliko godina su ostali bez mladih vozača, pa sada Remar uz pomoć gradskih struktura ponovo pokušava pokrenuti biciklizam u Varaždinu i vjerujem da će uspjeti iz razloga što ih je već u kratko vrijeme skupio nekolicinu.

Inace, Andrej Biškup iz Biciklističkog društva Sloga sveukupni je pobjednik tradicionalne cestovno biciklističke Utrka u magli koja je održana u Donjem Knegincu. Nas Matija je pobjedio u svojoj kategoriji. Doduše bio je još samo jedan kadet u konkurenciji, ali se Matija odvojio od starta i otišao u bijeg i tako završio utrku.

Biškup je bio najbrži na utrci, a odličan rezultat donio mu je zlato i u njegovoj kategoriji juniora. Inače, utrka je vožena u ukupno osam kategorija. U kategoriji Početnici C najbolji je bio Karlo Keretić iz BD Sloga. Kolega iz kluba, Dinko Tomašić pobijedio je u kategoriji Početnici B, dok je Lovro Matek iz BK Rijeka bio najbrži u kategoriji Početnici A. Karla Kožić iz BD Sloga bila je najbolja u kategoriji Početnici A kod žena. U kategoriji kadeta prvo je mjesto pripalo Matiji Zubatoviću iz BK Ivanić.

Oba prva mjesta u kategoriji juniora i juniorki pripala su biciklistima BD Sloga. Već spomenutom Andreju Biškupu kod Juniora te Anji Šimek kod Juniorki. U kategoriji Elite pbojedu je odnio Nino Berta iz BK Rotor.

Mladen Lojen

Podijeli na: